Роль «Щоденникa» О. Довженка у формуванні українського дискурсу історичної пам’яті про Другу світову війну - Демченко, Т. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У контексті підходів новітньої української й зарубіжної історіографії у статті
аналізується значення «Щоденника» О. Довженка як унікального джерела формування
історичної пам’яті про Другу світову війну в сучасній Україні. В контексте подходов новейшей украинской и зарубежной историографии в статье анализируется значение «Дневника» А. Довженко как уникального источника
формирования исторической памяти о Второй мировой войне в современной Украине. The article analyses on the point of view by the recent Ukrainian and foreign historiography
the importance of O. Dovzhenko’s «Diary» as the unique source of formation of historical
memory about the last World war in the contemporary Ukraine.