Невербальні засоби в міжкультурній комунікації - Корнєва, Л.М. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Статья посвящена национальным особенностям использования невербальных средств в межкультурной коммуникации. В ней рассматриваются виды и функции несловесных компонентов общения, их роль в коммуникативной деятельности. Особое внимание автор уделяет специфическим невербальным знакам, которые свойственны отдельным народам и этническим группам. Стаття присвячена національним особливостям використання невербальних засобів у міжкультурній комунікації. У ній розглядаються види і функції несловесних компонентів спілкування, їх роль у комунікативній діяльності. Особливу увагу звернено на специфічні невербальні знаки, які притаманні окремим народам і етнічним групам. The article is dedicated to national peculiarities of the use of nonverbal means in intercultural communication. The author considers kinds and functcions of nonverbal components of communication and their role in the communication activiti. The author of the article pays special attention to the specific nonverbal signs, which are peculiar to individual nations and ethnic groups.