Деякі особливості сучасного комунікативного простору - Сідєльніков, В.П.; Сушинська, І.М. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье рассматривается специфика современного коммуникативного пространства и тенденции его формирования. Акцентируется внимание на факторах, которые способствуют развитию тенденций к глобализации и унификации информационного пространства. Раскрываются некоторые позитивные и негативные последствия данного процесса, их влияние на развитие коммуникационных технологий. Обращается внимание на роль английского, испанского, французского, немецкого, украинского и русского языков в формировании современного коммуникативного пространства. У статті розглядається специфіка сучасного комунікативного простору та тенденції його формування. Акцентується на чинниках, які сприяють розвиткові тенденцій до глобалізації та уніфікування інформаційного простору. Окреслюються деякі позитивні та негативні наслідки даного процесу, їх вплив на розвиток комунікаційних технологій. Звертається увага на роль англійської, іспанської, французької, німецької, української та російської мов у процесі формування сучасного комунікативного простору. The article gives the analysis of the specificity of modern communicative open space and the tendency of his development is considered. It is accented on factors that promote development of tendencies to globalization and unification of information open space. Some positive and negative consequences of the given process, their influence on development of communication technologies are opened. In the article the attention is paid to the role of English, Spanish, French and German, Ukrainian and Russian languages in formation and development modern Communicative space.