Теоретичний опис реакційно-електродифузійних процесів переносу іонів, електронів, молекул води у системі "водний розчин - ЛПВМ" - Глушак, П.А.; Захар'яш, О.С.; Мохняк, С.М.; Сов'як, Є.М.; Токарчук, М.В. (Інститут проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, 2008)
Отримано систему рівнянь переносу для іонів, електронів та молекул, що враховує електромагнітні, поляризаційні та механічні властивості системи “водний розчин - ЛПВМ”. Ця ситема рівнянь може бути основою прогнозної моделі для математичного моделювання комплексу фізико-хімічних процесів, у тому числі процесів вилуговування з урахуванням явищ радіаційного дефектоутворення та пороутворення в ЛПВМ. Получена система уравнений переноса для ионов, электронов и молекул, которая учитывает электромагнитные, поляризационные, механические свойства системы “водный раствор - ЛТСМ”. Эта сиcтема уравнений может быть основой прогнозной модели для математического моделирования физико-химических процессов, которые включают процессы выщелачивания с учетом явлений радиационного дефектообразования, порообразования в ЛТСМ. The system of transport equations for ions, electrons and molecules, which takes into account the electromagnetic, polarization and mechanical properties of the system “aqueous solution – LFCM” is obtained. This system of equations can be used as a basis of the prognostic model for mathematical modeling of physicochemical processes (including leaching) with taking into account phenomena of the radioactive defect formation and pore formation in the LFCM.