Мовна прагматика трагедії як типу текста (на матеріалі трагедій Шекспіра) - Ніконова, В.Г. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье рассматривается прагматическая направленность трагедии как типа текста; отбор и функционирование языковых средств в трагедиях Шекспира объясняется жанровыми особенностями трагедии и спецификой прагматической установки. У статті розглядається прагматична спрямованість трагедії як типу тексту; добір та функціонування мовних засобів в трагедіях Шекспіра пояснюється жанрової своєрідністю трагедії та специфікою прагматичної установки. The article focuses on pragmatics of tragedy as a type of the text; the choice and functioning of linguistic means in Shakespearean tragedies are explained by the genre and pragmatic peculiarities of the tragedy.