До питання про трансформацію усталених фразеологізмів в епістолярних текстах українських письменників-класиків - Ганжа, С.А.; Сінкевич, Н.М. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье анализируются фразеологические особенности языка произведения украинских писателей ХІХ ст. Обращается внимание на трансформацию устоявшихся фразеологизмов в авторском тексте. У статті аналізуються фразеологічні особливості мови творів українських письменників ХІХ ст. Звернено увагу на трансформацію усталених фразеологізмів в авторському тексті. An the giken artikle we analuse the phraseologikal pekulaities of the language in Ukrainian literaru writings of the 19 th century. Special attention is paid to the trfnsformation of general set phrases when met in a writer’s work.