Стилістичні властивості паронімів у мові поезії - Ковальчук, М.С.; Левун, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье анализируются стилистические функции паронимических конструкций в поэзии шестидесятников. Определена роль паронимов и парономасов в создании эпитетов, гипербол, сравнений, метафор, описаны явления семантического переключения, усиления смыслового и звукового впечатления. У статті аналізуються стилістичні функції паронімічних конструкцій у поезії шістдесятників. Визначено роль паронімів та парономасів у створенні епітетів, гіпербол, порівнянь, метафор, виявлено явища семантичного переключення, посилення смислового і звукового враження. The article deals with the analisys of stylistic functions of paronimic constructions in the poetry of men of the sixties. The role of paronyms and paronamasia in creation of epithets, hyperbols, comparisons and metaphors was determined. Phenomena of semantic change-over, strengthening of notional and sound impression was described.