Арилювання 2-тіофенкарбонової кислоти та її етилового естеру - Литвин, Р.; Горак, Ю.; Матійчук, В.; Обушак, М. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Показано, що 2-тіофенкарбонова кислота та її етиловий естер вступає в реакцію
Меєрвейна: взаємодією 2-тіофенкарбонової кислоти та її етилового естеру з
арендіазонієвими солями у присутності каталізатора СuCl₂ oдержано низку 5- арил-2-тіофенкарбонових кислот та їхніх естерів.
Ключові слова: арилювання, 2-тіофенкарбонова кислота, реакція Меєрвейна, 5-арил-2-тіофенкарбонові кислоти, похідні тіофену. It was shown, that 2-thiophenecarboxylic acid and ethyl 2-thiophenecarboxylate react with arenediazonium
salts under Meerwein reaction conditions. 5-Aryl-2-thiophenecarboxylic acids and ethyl 5-aryl-2-thiophenecarboxylate
were obtained by the reaction of 2-thiophenecarboxylic acid or ethyl 2-thiophenecarboxylate
respectively with arenediazonium salts in the presence of catalyst CuC₂.