Структурно-динамічні особливості лісової рослинности Передкарпатської височини - Черневий, Ю. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Проаналізовано лісовий фонд державних підприємств лісового господарства у межах височинного типу ландшафту. За переважаючими породами деревостанів узагальнено його едафотопічну та вікову структуру.
Усереднено склад деревостанів за групами віку. Виявлено загальні
особливості зміни складу деревостанів з віком. The structural features of forests cover of forestry state enterprises within the limits of
height landscape are analyzed. The edaphical and age structure of forest stands are
generalized after prevailing tree species. Compositions of forest stands are averaged after
the groups of age. The general features of a modification of forest stand structure
depending on their age are detected.