Відображення кінетичних засобів невербального спілкування в українських фразеологізмах - Самойлович, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Статья посвящена вопросам описания кинетических средств невербального общения в украинской фразеологии. Анализируются кинетические фразеологизмы, среди которых выделяются группы: фразеологизмы, которые являются семантическими дериватами жестовых движений, мимических движений или положения тела. Стаття присвячена питанням опису кінетичних засобів невербального спілкування в українській фразеології. Аналізуються кінетичні фразеологізми, серед яких виділяються групи: фразеологізми, які є семантичними дериватами жестових рухів, мімічних рухів чи положення тіла. The article is devoted to the questions of description of kinetic means of nonverbal communication in the ukrainian phraseology. Kinetic phraseological units are being among. Which we single out the groups: phraseological units, which are presented as semantic derivatives of gesture movement, mimicry movement or body position.