Проблеми міжкультурного впливу у сфері мас-медіа - Березенко, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Последствия, которые несет глобализация процессов в информационной сфере, носят не только позитивный, но и негативный характер. В последнее время украинская журналистика интегрирует много черт западного, американского – упрощенного, шаблонизированного журнализма, что абсолютно не соответствует типу мышления и восприятия большей части украинской аудитории. Процесс интеграции украинской журналистики в мировую должен быть гармоничным и тонким – перенимать все лучшее, сохраняя при этом присущие отечественной журналистике национальные черты, которые больше, чем заимствованные, соответствуют ментальности нации. Наслідки, які несе глобалізація процесів у інформаційній сфері, можуть бути не лише позитивними, а й негативними. Останнім часом українська журналістика інтегрує багато рис західного, американського спрощеного, шаблонізованого журналізму, що абсолютно не відповідає типу сприйняття і мислення більшої частини української аудиторії. Процес інтеграції української журналістики у світову повинен бути гармонічним і тонким – включаючи усе найкраще, залишати притаманні вітчизняній журналістиці національні риси, які більш, ніж запозичені, відповідають ментальності націй. The consequence, which brings the globalization of processes in an information sphere, has not only positive, but also negative nature. Recently Ukrainian journalism accepts many western features, American simple journalism that at all corresponds to the type of thinking and perception of the greater part of the Ukrainian audience. The process of integration of the Ukrainian journalism in world one should be harmonic and thin - to adopt all best, saving thus national features, intrinsic to domestic journalism, which are more, than borrowed, ones correspond nation’s mentality.