До питань впровадження ділової риторики у процесі навчання професійному спілкуванню - Гайдамака, Г.Г. (Культура народов Причерноморья, 2003)
В статье рассматриваются законы деловой риторики. Предметом деловой риторики являются правила и приемы эффективного делового общения. Результативность речи становится тем практическим показателем овладения речевого мастерства, который обеспечивает персональный престиж. У статті розглядаються закони ділової риторики. Предметом ділової риторики є правила та прийоми ефективного ділового спілкування. Результативність мови стає тим практичним показником опанування мовленнєвою майстерністю, яка забезпечує персональний престиж. The laws of business rhetoric are considered in the article. The subject of business rhetoric is the rules and methods of effective business communication. The speech results becomes that practical index that shows the level of speech skills that provides the individual prestige.