Активізація процесу запозичення в сучасній українській мові кінця XX – початку ХХІ століття - Архипенко, Л.М. (Культура народов Причерноморья, 2003)
В статье объясняются, обобщаются факторы, которые обусловливают активное вхождение иноязычной лексики в словарный состав украинского языка. У статті поясняються, узагальнюються фактори, що зумовлюють активне надходження іншомовної лексики до словникового складу української мови. The factory, pronding the active appearance of the foreign word stock to the Ukrainian are explained and generalized in the article.