Представники нової буржуазії України в умовах ліквідації приватногосподарського сектора (кінець 1920-х - початок 1930-х рр.) - Волосник, Ю.П. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Показана судьба отдельных представителей предпринимательского корпуса. Изучены основные пути ухода нэпманов из сферы частного предпринимательства. Показано долю окремих представників підприємницького корпусу. Вивчено основні шляхи вилучення непманів зі сфери приватного підприємства. The article cast the light on the process of callapse of the bourgeousee as a social layer in the process of elimination of private sector of Ukraine at the end of the 1920s – the beginning of 1930s.