Виникнення першого кримськотатарського жіночого періодичного видання - Ганкевич, В.Ю.; Шендрикова, С.П. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье освещается многолетняя борьба И. Гаспринского за создание первого крымскотатарского женского периодического издания. У статті висвітлюється багатолітня боротьба І. Гаспринського за створення першого кримськотатарського жіночого періодичного видання. The article highlights the struggle of I.Gasprinsky for the creation of the first Crimean Tatar women’s periodical edition.