Психологічний аспект комунікативної функції ЗМІ - Лашкіна, М.Г. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В материале рассматриваются психологические эффекты и процессы, происходящие под влиянием средств массовой информации. Разные взгляды теоретиков массовой коммуникации на возможности психологического влияния СМИ. Методы подсознательного стимулирования, используемые СМИ для манипулирования общественным сознанием. В матеріалі розглядаються психологічні ефекти та процеси, що проходять під впливом засобів масової інформації. Різні погляди теоретиків масової комунікації на можливості психологічного впливу ЗМІ. Методи підсвідомого стимулювання, що використовуються ЗМІ для маніпулювання суспільною свідомістю. Psychological effects and processes which happen under influence of MASS-MEDIA are examined in article. Different point of views of theorists of mass communication on possibility of MАSS-MEDIA psychological influencing. Methods of subconscious stimulation, that the MASS-MEDIA for manipulation by public consciousness are used.