Каталітично активні антитіла (натуральні абзими) в нормі та при патології - Кіт, Ю. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Узагальненo дані літератури щодо каталітично активних антитіл (абзимів) сироватки крові та молока людини, виявлених в нормі та при деяких патологіях. Розглянуто їхню можливу біологічну активність в організмі людини.
Ключові слова: сироватка крові, молоко людини, каталітично активні антитіла. The review is focused on the analysis of published data about the catalytic асtivity of antibodies (abzymes)
of human blood serum and milk, revealed in norm and pathology. Possible biological role of abzymes in
human organism is considered.