Вживання зниженої лексики у мові друкованих засобів масової інформації та її вплив на норми літературної мови - Линник, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье рассматриваются характерные для современных средств массовой информации процессы, связанные с употреблением сниженной лексики в печатных изданиях и ее восприятием читателем. Кроме того, анализируется влияние сниженной лексики на литературные нормы украинского языка, их роль в формировании языка газеты. У статті розглядаються характерні для сучасних засобів масової інформації процеси, пов’язані з вживанням зниженої лексики у друкованих виданнях та її сприйняттям читачем. Крім того, аналізується вплив зниженої лексики на літературні норми української мови, їх роль у формуванні мови газети. The characteristic for modern mass medias processes related to the use of the reduced vocabulary in printing editions and its perception by a reader are examined in the article. In addition, influencing of the reduced vocabulary on the literary norms of Ukrainian is analysed, role in forming of language of newspaper.