Кариометрическая характеристика эпителио-мезенхимных взаимодействий в процессе развития челюстно-лицевого аппарата человека. Сообщение 2: ранний плодный период - Барсуков, А.Н.; Барсуков, Н.П.; Шаповалова, Е.Ю.; Юнси, Г.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Дана публікація є продовженням попередньої роботи і відображає вікову динаміку кореляцій між ектодермальним епітелієм і належною ембріональною сполучною тканиною, що беруть участь у формуванні щелепно-лицьового апарату людини протягом 9–12‑го тижнів внутрішньоутробного розвитку. Як і на початкових етапах становлення щелепно-лицьового апарату в цьому періоді також спостерігається більш прискорене диференціювання периепітеліальної мезенхіми в ембріональну сполучну тканину в порівнянні з віддаленими від епітелію її зонами, що наочно підтверджується кариометрическим методом дослідження. This publication is a continuation of previous work and reflects the age dynamics of the correlations between the ectodermal epithelium and underlying embryonic connective tissue involved in the formation of the maxillofacial system during the 9–12th weeks of human fetal development. Based on the kariometric method, as in the initial stages, in this period there is also more accelerated differentiation of the periepithelial mesenchyma in embryonic connective tissue in comparison with distant from the epithelium areas.