Особливості формування липневої повені 2008 року в Карпатах - Бойчук, І.; Третяк, П. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Надмірні опади дощу впродовж одного тижня спричинили катастро-
фічні затоплення. Масштаб повені та руйнування берегів річок були би
меншиі, якби велося відповідне лісове та водне господарство Excessive rainfall during one week have led to catastrophic floodings. Dimensions
of a flood and destructions of coast of the rivers would be less if corresponding forestry and
a water management had been condacted.