Меліоративні заходи щодо охорони та раціонального використання земель, що вийшли із сільськогосподарського користування у степовій частині Криму - Агапонов, М.; Плугата, Ю.; Неонета, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Запропоновано комплекс лісомеліоративних заходів щодо охорони та
раціонального використання земель, не придатних для сільськогосподарського користування у степовій частині Криму. Враховано
більш як 40-літній досвід Кримської ГЛНДС. Головна увага приділена
способом часткової підготовки ґрунту, особливостям посадки лісових
культур, зниженню випаровуваности ґрунтової вологи та підвищенню
приживлюваности, збереженню, росту і розвитку посадок. Meliorative actions on protection and rational use of the soils left agricultural using in a
steppe part of Crimea are developed. More than 40-years experience of Crimean MFSRS
was taken into account. The main attention is given to way of partial preparation of soil, to
features of landing of wood cultures, to safetiys, growth and development of landings.