Исследование влияния леса на характеристики ливневого стока рек Закарпатья - Киндюк, Б.В. (Культура народов Причерноморья, 2003)
В статті розглянуто особливості розподілення максимальних модулів зливового стоку в залежності від лісистості басейнів та структури річкової мережі. Показано, що лісистість є головним домінуючим фактором, що знижує модулі стоку. The article is seeking the peculiarities off storm discharge maximum modulus distribution referring to the rivers’’ network structure and their basins’’ percentage of forest land. That percentage is proved to be the main predominating factor which reduces discharge modulus value.