Історіософська інтерпретація діяльності Богдана Хмельницького у творчості Т. Шевченка та Л. Костенко - Мариняк, Р.С. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье рассматриваются особенности интерпретации деятельности Б. Хмельницкого в творчестве Т. Шевченко и Л. Костенко. Учитываются мировоззренческие стереотипы, которыми руководствуются данные поэты (ХІХ и ХХ век). Анализ осуществляется сквозь призму историософских взглядов Т. Шевченко и Л. Костенко. У статті розглядаються особливості інтерпретації діяльності Б. Хмельницького у творчості Т. Шевченка та Л. Костенко. Беруться до уваги світоглядні стереотипи, якими керуються дані поети (ХІХ і ХХ століття). Аналіз здійснюється крізь призму історіософських поглядів Т. Шевченка та Л. Костенко. Specific character of B. Khmelnytskiy’s activity interpretation in works by T. Shevchenko and L. Kostenko. World perception stereotypes which these poets of the XX-th and the XX-th centuries reflex are taken into account. The analysis is realized in the light of T. Shevchenko’s and L. Kostenko’s views.