Мова права та її вивчення студентами юридичних спеціальностей у вищих навчальних закладах України - Артикуца, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье раскрывается содержание, цель и задачи нового профессионально ориентированного курса для студентов-юристов «Язык права». Определяется понятие «язык права», его функции и специфические признаки, сфера функционирования, основные функционально-стилистические разновидности юридической речи. У статті розкрито зміст, мету і завдання нового фахово орієнтованого курсу для студентів-правників“Мова права”. Визначено поняття “мова права”, її функції та специфічні ознаки, сферу функціонування, основні функціонально-стилістичні різновиди юридичного мовлення. The article is devoted to description of the content, aim and tasks of new professionally orientated course for law-students “Language of the Law”. Author gives a definition of the conception «Language of the Law», its functions and specific characteristic, field of functioning, main functional and stylistic varieties of juridical speech.