Английская литература путешествий XVIII-XX вв. о Крыме: реализация процесса коммуникации - Деремедведь, Е.Н. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье рассматривается проблема возникновения процессов коммуникации в литературе путешествий Англии на примере путевых записей английских путешественников конца XVIII – начала XX вв. Автор впервые делает попытку обобщить и систематизировать различные взгляды на то, что являлось основным аттрактором для развития международных коммуникаций на пространстве крымского полуострова в указанных хронологических рамках. У статті розглядається проблема виникнення процесів комунікації в літературі мандрів Англії на прикладі дорожніх записок англійських мандрівників кінця XVIII – початку XX століття. Автор уперше робить спробу узагальнити та систематизувати різноманітні погляди на те, що було основним атрактором для розвитку міжнародних комунікацій на просторах кримського півострову у вказаних хронологічних рамках. In the present article the problem of the appearing communication processes in English travel literature on the example of travel writings of English travelers of XVIII-XX centuries is reviewed. The author of the article for the first time tries to systematize various views of the fact what presented the main attraction for the development of communication on the space of the Crimea within chronological frames.