Досвід застосування математичного моделювання в роботах по забезпеченню радіаційної безпеки - Батій, В.Г.; Рубежанський, Ю.І.; Сізов, А.О.; Федорченко, Д.В.; Хажмурадов, М.А. (Інститут проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, 2009)
Наведено короткий огляд досліджень, присвячених математичному моделюванню при вирішенні чорнобильських проблем, зокрема описано приклади моделювання спектрів гамма-випромінювання об'єкта "Укриття" та упаковок з радіоактивними відходами, процесу вимірювань кутових розподілів інтенсивності гамма-випромінювання, функцій відгуків детекторів, поширення викидів радіоактивних речовин при проведенні робіт.