Кореляція "минуле-сучасне" в українській історичній поезії епохи Бароко - Помазан, І.О. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье рассматриваются мировоззренческие соотношения прошлого и современного в украинской исторической поззии Барокко. Прослеживается их роль в формировании позтики зтого жанра, а также обращается внимание на рецепцию барочной исторической поззией традиций древнерусской литературы, в частности в стихотворениях панегирического характера. У статті розглядаються світоглядні співвідношення минулого і сучасного в українській історичній поезії Бароко. Простежується їхня роль у формуванні поетики цього жанру, а також звернено увагу на рецепцію бароковою історичною поезією традицій давньоруської літератури, зокрема у віршах панегіричного характеру. Тhе аrtісlе deals with the world outlook correlation of the past and the current in Ukrainian historical poetry of the Baroque period. At traces the development of their role in this geure poetics formation. Attention in paid to the Old Rus’lilerary tradition reception in Baroque historical poetry, in panegyrical poems.