Образ Святого Георгия в поэзии М. Цветаевой - Саевич, И.Г. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье рассматривается своеобразие авторской интерпретации христианской святости. Образ св. Георгия в поэзии М. Цветаевой истолковывается в сопоставлении с иконописным и агиографическим источниками. У статті розглядається своєрідність авторської інтерпретації християнської святості. Образ св. Георгія у поезії М.Цвєтаєвої витлумачується у зіставленні з іконописним та агіографічним джерелами. In the article the authoris conceptual interpretation of Christian sainthood in considered. The figure of St.George is analyzed in comparison to iconographic and hagiographic sources.