До інтерпретації жанру новели у світовому літературознавстві - Денисенко, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье рассматривается проблема формирования жанра новеллы в мировом литературоведении, определяется значение термина «новелла», приводятся ее существенные признаки на разных уровнях системы жанрообразования в процессе исторического развития. У статті проаналізовано проблему формування жанру новели у світовому літературознавстві, визначено дефініцію поняття “новела”, наведено суттєві ознаки жанру на різних рівнях системи жанроутворення в процесі історичного розвитку. In the essay the questions are connected with the problem of a genre of a short story formation in world literary criticism, the value of the term "short story" is determined, its essential attributes at different levels of genre forming system during historical development is defined.