Ділова культура як культура підприємців - Болотова, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Стаття присвячена аналізу ділової культури в сучасній Україні. Метадослідження –зробити аналіз ділової культури України на сучасному етапі. Для досягнення даної мети необхідно вирішити наступні завдання:1) дати визначення поняттю “ділова культура”; 2) охарактеризувати цінності європейської ділової культури; 3) розглянути критерії цивілізованості підприємця; 4) описати цінності української ділової культури; 5) порівняти розвиток української і західноєвропейської ділової культури.