Українська національна ідея: поняття та проблеми сучасного розвитку - Небилиця, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Метоюстатті є дослідження національної ідеї як світоглядної орієнтації українського народу, її ролі в процесі розбудови української самостійної держави як умови інтегрованості України у світові цивілізаційні процеси.