Моделирование обратных мицелл методом молекулярной динамики - Невидимов, А.В.; Разумов, В.Ф.; Бричкин, С.Б. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2011)
Исследованы различные подходы к молекулярно-динамическому моделированию обратных мицелл АОТ. Установлено, что подход с предсформированной мицеллой применим только при наличии дополнительной информации, с помощью которой эту мицеллу можно построить. Подход, основанный на самосборке мицелл, не требует начальных знаний о мицеллах и, более того, может дать такую информацию. Досліджено різні підходи у молекулярно-динамічному моделюванні обернених міцел АОТ. Встановлено, що підхід з передсформованою міцелою застосовний тільки, коли є додаткова інформація, за допомогою якої цю міцелу можна побудувати. Підхід, що ґрунтується на самозбиранні міцел, не потребує початкових знань про міцели та, більш того, може надати таку інформацію. Different approaches for molecular dynamics simulation of reverse AOT micelles are investigated. As found, the approach with preassembled reverse micelle requires some additional information to construct this micelle. However, the self-assembly of reverse micelles does not require any information about reverse micelles and, furthermore, can provide it.