Колоїдно-хімічні властивості гетерофункційних олігомерних пероксидів на поверхні аморфних металевих сплавів на основі заліза - Ковбуз, М.; Герцик, О.; Бойчишин, Л.; Котур, Б. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2010)
З метою оптимізації створення олігомерних шарів на аморфних металевих сплавах
(АМС) на основі заліза досліджено поверхневу активність гетерофункційних олігопероксидів (ГФО) на основі вінілацетату 2-
трет-бутилпероксі-2-метил-5-гексен-3-їну та малеїнового ангідриду (ГФО-1) і вінілацетату 3-трет-бутилпероксі-3-фенілбутилметакрилату та малеїнового
ангідриду (ГФО-2) у (0,5¸5,0) мМ водно-амоніачних розчинах. С целью оптимизации формирования олигомерных слоев на аморфных металлических сплавах
(АМС) на базе железа исследовано поверхностную
активность гетерофункциональных олигопероксидов (ГФО) на основании винилацетата 2-третбутилперокси-2метил-5-гексен-3-ина и малеинового ангидрида (ГФО-1) и винилацетата 3-третбутилперокси-3-фенилбутилметакрилата и малеинового ангидрида (ГФО-2) в (0,5¸5,0) мМ водноаммиачных растворах. The aim of investigation was to optimize creation of protective oligomer layers on the surface of the ironbased
amorphous metallic alloys (AMA) . The superficial activity of two
heterofunctional oligoperoxides (HFO): 2-tret-butylperoxy-2methyl-5-hexen-3-in vinylacetate and maleic
anhydride (HFO-1) and 3-tret- butylperoxy-3 phenylbuthylmethacrylate vinylacetate and maleic anhydride
(HFO-2) in 0.5¸5.0 mmol aqueous ammonium solutions has been investigated.