Узагальнена оцінка впливу розчинників на кінетику гомолітичних реакцій на основі принципу лінійності вільних енергій - Покуца, О.; Макітра, Р.; Балашова, І.; Максим, Д.; Заборовський, А. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2010)
З використанням принципу лінійності вільних енергій проведено узагальнення впливу
основних параметрів розчинника на перебіг гомолітичних реакцій. З´ясовано, що за
допомогою шестипараметрових рівнянь можна адекватно описати елементарні
стадії процесу окислення органічних субстратів і розпаду пероксидів у розчинниках
різної природи.
Ключові слова: кінетика, окислення, розпад, розчинники, кореляція. The results brought in literature and acquired by the authors have been treated by means of a linear freeenergy
six-parameters equation in order to ascertain a generalized evaluation of different solvents influence on
the kinetics of catalytic and non-catalytic homolytic reactions of substrates oxidation and peroxides decomposition.