Герменевтический метод Э.Д. Хирша - Фортунатова, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Дана стаття присвячена вивченню методу інтерпретації літературних творів, який був запропонований американським литературознавцем Е.Д. Хіршем. Детально розгладаються основні положення концепції літературознавця. Послідовно розкриваються основні етапи моделі літературного аналізу тексту. Автор підкреслює приналежність наукових знахідок Е.Д. Хірша до ідей герменевтичної школи критики. Present paper deals with the method of interpreting literary texts suggested by an American literary critic E.D. Hirsch. A clear-cut presentation of the critic’s conception is given. The main principles of the model of literary analysis have been studied. The author emphasises the fact that the ideas of E.D. Hirsch display the influence of the hermeneutic school of literary criticism.