Гистологический метод окраски ядер мозжечка - Шиян, Д.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Існує велика кількість різноманітних морфологічних методів дослідження компонентів нервової системи. Однак далеко не всі вони дозволяють бачити об’єктивну картину будови нервової системи та вірно оцінити отриману інформацію. Мета даного дослідження – встановити можливість використання способу забарвлювання нервових волокон гістологічного препарату (Пат. № 65245 від 25.11.2011 р.) при вивченні структурної організації ядер мозочка. Матеріалом дослідження є гістологічні препарати серій зрізів мозочка, отриманих від 34 трупів. Порівняльний аналіз різноманітних гістологічних методів забарвлення ядер мозочка для дослідження їх структурної організації показав використання гістологічного метода запатентованим Харківським національним медичним університетом «Спосіб забарвлювання нервових волокон гістологічного препарату» (Пат. № 65245 від 25.11.2011 р.). There are many different methods of morphological study of the nervous system components. However, not all of them can see objectively picture of the structure of the nervous system structures, as well as to reliably estimate the receiving information. The purpose of this work – to establish the method of the study of nerve fibers in the neurovascular bundles of different tissue structures in a study of the structural organization of the nuclei of the cerebellum (Patent number 65245 from 25.11.2011y.). The materials for investigations were used the histologic series of cerebellum sections obtained from 34 cadavers. The comparative analysis of different histological methods of staining cerebellar nuclei to study their structural organization showed the feasibility of using histological method patented by Kharkiv National Medical University, «The methods of nerve fibers in the neurovascular bundles of different tissue’s structures» (Patent number 65245 from 25.11.2011g.).