Оценка возрастных изменений овариального резерва у женщин с бесплодием - Щербина, Н.А.; Градиль, О.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Проведений аналіз даних літератури вказує на стрімкий розвиток допоміжних репродуктивних технологій
і підкреслює необхідність доопрацювання застосованих методик. В основній та контрольній групах вивчався
функціональний стан гіпоталамо-гіпофізарно-яєчникової системи та статевих гормонів у сироватці крові.
Вивчався патоморфогенез оваріальної дисфункції. Отримані дані дозволили виділити характеристики
нормального, зниженого і вкрай низького оваріального резерву, а також вивчити кореляцію між оваріальним
резервом та недостатньою відповіддю яєчників на оваріальну стимуляцію. The analysis of the data in literature points to a rapid development of assisted reproductive technologies and
emphasizes the need to refine the procedures used. In the main group and the control one, we have studied the
functional state of the hypothalamic-pituitary-ovarian system and sex steroid hormones in the blood serum; the
pathomorphogenesis of the ovarian dysfunction has been investigated. The data allowed to formulate the concept
of the ovarian reserve, highlight the characteristics of the normal, reduced and very low ovarian reserve, and study
the correlation between the ovarian reserve and poor ovarian response.