Эффективность своевременной диагностики и лечения плацентарной дисфункции во время беременности - Иванов, И.И.; Брауде, И.Е. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Було проведено обстеження і лікування 10 вагітних з діагнозом: плацентарна дисфункція. Стан
внутрішньоутробного плода контролювався за допомогою біофізичного профілю плода, доплерографічного
дослідження, кардіотокографії, ультразвукового дослідження до та після проведеної терапії. Лікування
проводилося препаратами: актовегін – 10,0 + 0,9% розчин NaCl – 200 мл, тівортін – 100 мл в/в, кардонат – 1
таблетка 3 рази на добу. Дана терапія дозволила пролонгувати вагітність до 40 тижнів і провести пологи в
досліджуваній групі вагітних через природні родові шляхи без ускладнень. 10 women with diagnosis placental dysfunction were examined and treated. The condition of intrauterine fetus
was controlled with fetal biophysical profile, dopplerography, cardiotocography, ultrasound investigation before and
after the treatment. The complex treatment include aktovegin 10,0+0,9% saline solution 200 ml i.v., tivortin – 100
ml i.v., cardonat – 1 pill 3 times per day. The treatment used allowed to prolong pregnancy till 40 weeks and to
deliver examined women vaginally without complications.