Случай разрыва матки во время беременности после консервативной миомэктомии без ушивания матки в анамнезе - Ушаков, Ю.Э.; Пругло, А.К.; Будак, В.С.; Косолапова, Н.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Існуючі методи консервативної терапії хворих міомою матки дуже часто є недостатніми або абсолютно
неефективними, у зв’язку з чим доводиться вдаватися до оперативного лікування. Однак є дані про
неспроможність рубців і розриви матки при вагітності у жінок після лапароскопічної міомектомії. У статті
представлено клінічний випадок розриву матки під час вагітності у пацієнтки після консервативної міомектомії
без ушивання матки в анамнезі. Existing methods of conservative treatment for patients with hysteromyoma are insufficient or totally ineffective
often, and therefore it needs for surgery. However, there is an evidence of insolvency scarring and uterus’s rupture
during pregnancy in women after laparoscopic myomectomy. The clinical case of a uterus’s rupture during the patient’s
pregnancy after a conservative myomectomy without uterus’s closure in past history is described in the article.