Обучающие медицинские технологии в лечении гипертонической болезни - Каладзе, Н.Н.; Крадинова, Е.А.; Землянов, С.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Школа здоров'я для пацієнтів з артеріальною гіпертонією є організаційною формою профілактичного
групового консультування й розглядається як медична профілактична послуга, тобто має самостійне
закінчене значення й певну вартість і спрямована на профілактику ускладнень захворювання, своєчасне
лікування, оздоровлення. The school of health for patients with arterial hypertension is an organizational form of preventive group
counseling and considered as a preventive medical service, i.e. has an independent complete value and of a
certain value and is aimed at prevention of complications, prompt treatment, health improvement.