Взаимосвязь асимметричного диметиларгинина с толщиной комплекса интима-медиа и уровнем артериального давления у детей с артериальной гипертензией - Каладзе, Н.Н.; Янина, Т.Ю.; Ревенко, Н.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У даній статті наведены дані вивчення ранніх порушень властивостей судинної стінки загальної
сонної артерії (ЗСА) при артеріальній гіпертензії (АГ) у дітей. Обстеженим дітям проводили ультразвукову
доплерографія (УЗДГ) ЗСА з визначенням швидкісних параметрів кровотоку і товщини комплексу
інтима-медіа. А також був проведен аналіз кореляційних взаємозв’язків між показниками УЗДГ і рівнем
асиметричного діметіларгініна. This paper presents the study of early disorders of the vascular wall properties of the common carotid artery
(CCA) in arterial hypertension (AH) in children. Children surveyed held doppler ultrasound (ultrasonography)
CCA with the definition of blood flow velocity parameters and the thickness of the intima-media. And an
analysis of the correlation relationships between indicators of ultrasonography and the level of asymmetric
dimethylarginine..