Планувальна структура Подолу Києва X-XIII ст. (історіографічний нарис) - Тараненко, С.П. (Сіверщина в історії України, 2013)
В статті розглядається історіографічний огляд
проблеми планувальної структури Подолу Києва X-XIII ст. У
виділених трьох хронологічних етапах представлена історія
археологічного дослідження Подолу та еволюція версій
щодо основних питань давньоруського Подолу: історична
топографія, кордони, вулична мережа. В статье предлагается к рассмотрению
историографический обзор проблемы планировочной структуры
Подола Киева X-XIII вв. В выделенных трёх хронологических
периодах представлена история археологического исследования
Подола и эволюция версий по основным вопросам проблематики:
исторической топографии, усадебно-уличной системы,
границы посада. This paper deals with the history of study of the structure of
Kyiv Podil in X-XIII centuries. Three periods of researches were
identifi ed. The issues of the historic topography, the homestead and
street system, the borders of this city quarter were analyzed in evolution
of the related discussions.