Православний цвинтар ХVІ-ХVІІI ст. у Вишневці - Шиян, Л.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті представлені результати польових досліджень
одного з найстаріших цвинтарів Вишневця – православного.
Національним заповідником «Замки Тернопілля» проведені
перші необхідні пам’яткоохоронні заходи з метою збереження
пам’ятки та включення її до загальнодержавного реєстру. В статье представлены результаты полевых исследований
одного из старинных кладбищ Вишневца – православного ХVІ-
ХVІІI вв. Национальным заповедником «Замки Тернополья»
проведены первые необходимые памятникоохранные
работы с целью сохранения памятника и включения его в
общенациональный реестр. The article presents the results of the fi eld research in one of
oldest orthodox cemeteries of ХVІ –ХVІІI centuries in Vyshnevets.
The national reserve «Castles of Ternopil» held the fi rst necessary
measures for the protection of monuments with the purpose of
preserve the monument and inclusion it into the national register.