Єврейський некрополь Чернігова - Бойченко, С.Г. (Сіверщина в історії України, 2013)
В статті простежено історію виникнення та формування старовинного єврейського кладовища, його роль в житті єврейської общини Чернігова. Розглянуто епітафії, різьблений декор надгробків та особливості національної поховальної культури євреїв. В статье прослежена история возникновения и формирования старинного еврейского кладбища, его роль в жизни еврейской общины Чернигова. Рассмотрены эпитафии, резной декор надгробий и особенности национальной погребальной культуры евреев. The article traces the history of the origin and formation of the ancient Jewish cemetery, its role in the life of the Jewish community of Chernihiv. Epitaph, carved decoration of the tombstones and burial particular national culture of the Jews are considered.