Збереження об’єктів культурної спадщини – справа нашого покоління - Хмель, Л.Г.; Свердлов, В.О. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті висвітлюється важливість збереження пам’яток монументального мистецтва на території Мезинського національного природного парку та наголошується важливість виховання культурного менталітету українського суспільства, підвищення рівня обізнаності про необхідність охорони культурної спадщини. В статье освещается важность сохранения памятников монументального искусства на территории Мезинского национального природного парка и отмечается важность воспитания культурного менталитета украинского общества, повышения уровня осведомленности о необходимости охраны культурного наследия. In article importance of preservation of sights of monumental art in the territory of Mezyn national natural park is shined and importance of education of cultural mentality of the Ukrainian society, increase of level of awareness on need of protection of a cultural heritage is noted.