Цехове ремесло на території Північного Лівобережжя другої половини ХVІІ – початку ХVІІІ ст.: історіографія питання - Щербина, С.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті окреслено стан наукової розробки історії ремісничих цехів на території Північного Лівобережжя у другій половині ХVІІ – ХVІІІ ст. В статье раскрыто состояние научной разработки истории ремесленных цехов на территории Северного Левобережья во второй половине ХVІІ – ХVІІІ вв. The historiography of guild corporation`s activity on the territory of the Northern Left-bank Ukraine in the second half of XVII – XVIII centuries is defi ned in the article.