Вали як конструктивний елемент укріплень Чернігівського дитинця ХІ-XVIIІ ст. - Ігнатенко, І.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
Стаття присвячена вивченню валів – дерев’яно-земляних
укріплень Чернігівської фортеці. Автор дає опис конструкцій валів
на основі археологічних, історичних та картографічних джерел. Статья посвящена изучению валов – дерево-земляных
укреплений Черниговской крепости. Автор дает описание
конструкций валов на основе археологических, исторических и
картографических источников. This article is devoted to the study of banks - wood and earthen
works of Chernihiv fortress. The author gives a description of the
construction of banks in based on archaeological, historical and
cartographic sources.