Зародження та розвиток тактики облогового бою у монголо-татар - Івануц, М.Г. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглянуто питання, пов’язані із зародженням
та розвитком тактики облогового бою у війську монголо-татар. Розкриваються прийоми і способи здобуття ними
фортець, у тому числі й давньоруських. В статье рассмотрены вопросы, связанные с зарождением
и развитием тактики осадного боя в войске монголо-татар.
Раскрываются приемы и способы захвата ими крепостей, в
том числе и древнерусских. The article concerns with questions related to the origin and
development of martial combat tactics in the army of the Mongol-
Tatars. The techniques and methods of the fortresses capturing,
including the ancient Russian are revealed.