Охорона археологічних пам’яток в радянському законодавстві (1926-1930 рр.) - Горькова, А.О. (Сіверщина в історії України, 2013)
Стаття присвячена питанням розвитку законодавчої системи з охорони культурної спадщини у радянській Україні. На основі архівного матеріалу аналізується роль законодавчих актів у формуванні охорони археологічних пам’яток. Статья посвящена вопросам развития законодательной системы по охране культурного наследия в советской Украине. На основе архивного материала анализируется роль законодательных актов в формировании охраны археологических памятников. The article is concerned with the problems of the development of the legal system of the protection of cultural heritage in the Soviet Ukraine. On the basis of archival materials the role of legislation in the formation of protection of archaeological heritage is analyzed.