Розроблення науково-проектної документації по м. Суми - Вечерський, В.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
Стаття присвячена підсумкам розроблення науково-проектної документації по м. Суми у 2011 р. під керівництвом
автора статті. Тоді було скориговано історико-архітектурний
опорний план м. Суми як складову нового генерального плану
цього міста. У складі цієї роботи заново визначено межі й
режими використання територій пам’яток, зон охорони
пам’яток та вперше встановлено межі й режими використання
історичних ареалів м. Суми. Статья посвящена итогам разработки научно-проектной
документации по г. Сумы в 2011 г. под руководством
автора статьи. Тогда были скорректированы историко-архитектурный опорный план г. Сумы как составляющая
нового генерального плана этого города. В составе этой
работы заново определены границы и режимы использования
территорий памятников, зон охраны памятников и впервые
установлены границы и режимы использования исторических
ареалов г. Сумы. This article is devoted to the results of developing research
and project documentation for the city of Sumy in 2011 under
the guidance of the author. Then it was adjusted historical and
architectural baseline of Sumy as part of a new master plan for the
city. As part of this re-defi ned limits and modes of land use sites,
buffer zones and for the fi rst time set limits and modes of use of
historical areas of Sumy.